Αποχαιρέτισαν το Λευτέρη Βογιατζή

Παρατεταμένο χειροκρότημα στην τελευταία «πράξη»

Τίποτε δεν άφηνε στην τύχη του. Ούτε τον τρόπο που οργανώθηκε η κηδεία του. Με αποχαιρετισμό στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων στην Κυψέλη και πολιτική κηδεία. Οι φίλοι, οι συνεργάτες του, το κοινό του και κυρίως η αγαπημένη σύντροφός του, Ειρήνη Λεβίδη, εκπλήρωσαν την επιθυμία του Λευτέρη Βογιατζή.

Η σορός του χαρισματικού θεατράνθρωπου του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, ντυμένου με το κοστούμι του Τίνκερ, κρατώντας το πρόγραμμα της παράστασης «Καθαροί πια» βγήκε από το θέατρο στις τέσσερις το απόγευμα.

Χωρίς λόγια, μονό με βαθιά συγκίνηση και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, ο κόσμος αποχαιρέτησε τον σκηνοθέτη που πρόσφερε σπουδαίες παραστάσεις.

Ο Δημήτρης Ήμελλος, ο Γιάννος Περλέγκας, ο Χάρης Φραγκούλης , ο Νίκος Κουρής, ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιάννης Κότσιφας σήκωσαν το φέρετρο του δασκάλου τους στο Α’ Νεκροταφείο. Και εκεί, χωρίς επικήδειους, χωρίς ιερείς, χωρίς θρησκευτική λειτουργία, όπως επιθυμούσε ο ίδιος, τάφηκε.

Με ένα τελευταίο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν τον Λευτέρη Βογιατζή οι Βασίλης Παπαβασιλείου, Χρύσα Προκοπάκη, Γιώργος Διαλεγμένος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Ρένη Πιττακή, Σπύρος Ευαγγελάτος, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Γιώργος Λούκος, Διονύσης Σαββόπουλος, Ρέα Γαλανάκη, Στεφανία Γουλιώτη και πολλοί παλιοί και νέοι ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η Άννα Φιλίνη και άλλοι.





πηγη : newsbeast.gr